De Zuid-Koreaanse boeddhistische congregatie Korea Youth Buddhist Association in de Zuid-Koreaanse stad Busan heeft een voetbalclub opgericht voor migrantenarbeiders – van wie de meesten, ver van huis en hun familie, heimwee hebben en lichamelijk versleten zijn door de barre arbeidsomstandigheden. Voetballen zou hun moreel moeten verbeteren.

Afgelopen zondag is de oprichting bekend gemaakt en werd er een stichtingsceremonie gehouden. Monniken uit de boeddhistische voetbalgemeenschap “Football Love” en arbeiders uit Birma, Nepal en Koreaanse jongeren namen aan de ceremonie deel. De club heeft tot dusver 15 spelers uit Birma en 15 uit Nepal. Er zijn gesprekken gaande over toetreding met arbeiders uit Vietnam, Cambodja en Sri Lanka.

De voetballers hebben ervaring in deze tak van sport. Het is de bedoeling dat ze deelnemen aan toernooien voor boeddhistische clubs in Seoel en in Busan later dit jaar. De boeddhistische Busan-groep lanceerde de club om te erkennen dat migrantenwerknemers een onmisbaar onderdeel van de Koreaanse industrie zijn, ondanks de barre arbeidsomstandigheden. De club hoopt dat Koreaanse jongeren en jongvolwassenen die met de migranten zullen spelen hun wereldwijde netwerk zullen verbreden en de leer van het boeddhisme zullen waarderen. Bedrijven en organisaties hebben geld en goederen gedoneerd om het voetballen van dit team mogelijk te maken.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Misbruik, Boeddhisme, Theravada, Geluk, Zuid-Koreaans
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk