De algemene ledenvergadering van de Boeddhistische Unie Nederland (BUN) heeft Michael Ritman met algemene stemmen voor een periode van 4 jaar herbenoemd als voorzitter. Carolien Balt (65) is benoemd als bestuurslid. Zij oefent sinds 1996 in de traditie van de Vietnamese leraar Thich Nhat Hanh.

Daarvoor was zij zoekende in de zenwereld en yoga. In 2004 is zij geordineerd  bij orde van Interzijn. In deze orde van langdurige beoefenaars heeft zij 14 aandachtsoefeningen aangenomen. Deze zijn gebaseerd op de leefregels van het boeddhisme maar door Thich Nhat       Hanh mooi vertaald naar het moderne leven. Balt is bestuurslid van de stichting Leven in aandacht. Vanuit dit bestuur vertegenwoordigde zij de stichting in de BUN.

Carolien Balt was werkzaam in het welzijnzijnswerk, onder andere in de epilepsiebestrijding bij de Thuiszorg, bij de Sociale Dienst, sociaal cultureel werk, vluchtelingenwerk en Humanitas. Zij volgde een HBO-opleiding tot maatschappelijk werker. Haar motivatie om zitting te nemen in het BUN-bestuur is gelegen in het feit dat de dialoog tussen de verschillende levensbeschouwingen haar aantrekt.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk