‘Rouwen doe je niet alleen. Al te vaak leggen we de nadruk op het individuele rouwproces, terwijl het o zo belangrijk is dat je steun krijgt én vraagt van je omgeving. Daarom focus ik in al mijn gesprekken op de sociale context van rouw en verdriet.’

Dat we op een bepaald moment geconfronteerd worden met de dood is onafwendbaar. Ook op jonge leeftijd. De vraag is: hoe goed ben je voorbereid? Hoe kan je het verschil maken voor iemand die rouwt? En: hoe ga je door met leven nadat je iemand bent verloren?

Uitvaart- en rouwbegeleider Hanneke van de Plassche geeft in het boek Rouwe kost een volgens de uitgever Lannoo waardevolle handreiking bij overlijden en rouw. Informatie, tips en ervaringsverhalen worden afgewisseld met luchtige tekeningen en strips. Het boek is nuchter, troostend en biedt houvast bij dit – voor velen – lastige thema.

’Waarom een boekje over de dood en rouw? Het antwoord is simpel: omdat de meeste mensen er weinig vanaf weten. Ik hoop dat het je helpt om meer te snappen over de dood en rouw. Dat het je handvatten geeft om de juiste steun voor jezelf te organiseren, of om iemand in je omgeving te steunen die rouwt.’

– Hanneke van de Plassche

Hanneke van de Plassche werkte jarenlang als coach in het bedrijfsleven. In haar vrije tijd zette zij zich in als vrijwilliger voor een kinderenhospice. Door de confrontatie met de dood op die plek én met de – in haar ogen – verschraalde uitvaartzorg, schoolde zij zich om tot uitvaart-, stervens- en rouwbegeleider. Dagelijks helpt ze mensen die vastlopen in hun verdriet. Naast deze individuele begeleiding geeft ze haar expertise ook door aan werkgevers, docenten en zorgprofessionals, onder meer als gastdocent in de huisartsenopleiding van het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam.

Rouwe kost
Een handleiding bij overlijden en rouw
Auteur: Hanneke van de Plassche
Illustrator: Lotte de Reus
ISBN 9789401450690 | Paperback | 128 blz. | € 14,99

 

 

 

 

 

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk