Vera van Bruggen, steun en toeverlaat van lama Gawang rinpoche, is deze week plotseling overleden. Meer dan twintig jaar was zij aan het Karma Kagyu centrum Karma Deleg Cho Pel Ling  in Hantum (Friesland) verbonden en was in die tijd de rechterhand van Gawang. Zij leerde Tibetaans en tolkte teachings vanuit het Tibetaans naar het Nederlands, Engels en Duits.

Het bericht van haar plotselinge dood is hard aangekomen in de Kagyu-gemeenschap. ‘Vera was behalve de steun en toeverlaat van lama Gawang ook een steun voor anderen. Zij stond daar altijd voor klaar in daad, met een opbeurend woord of een reprimande,’ zo laat het centrum weten.

Vera van Bruggen zette zich met overgave in voor het opbouwen en onderhouden van het centrum, zij speelde daarin een belangrijke rol. Zij was leergierig en heeft zich uiteenlopende vaardigheden , zoals tegelen, tuinieren, het drukken van vlaggen en dergelijke, snel eigengemaakt. Het was duidelijk dat zij het centrum in haar hart had gesloten.

Vera heeft haar artistieke talenten kunnen ontplooien onder begeleiding van lama Gawang rinpoche. Samen met hem heeft zij vele prachtige boeddhistische beelden, tanghka’s en muurschilderingen gemaakt. Vele daarvan zijn te zien in en om de tempel en stoepa in Hantum.

Vera heeft volgens een woordvoerder van het centrum vele levens geraakt. Haar devotie en vertrouwen in de dharma waren standvastig en daarmee kon zij anderen inspireren. Ook al heeft zij het niet altijd makkelijk gehad, maar zij gaf nooit op.

De woordvoerder van het centrum laat weten dat de crematie zal plaatsvinden op donderdag 27 september om 18:00 uur,  Yndijk 1 9084 AV Goutum. Gelegenheid tot afscheid op woensdag 26 september in het uitvaartcentrum  Rondweg-West 158 Dokkum, van 15:00 uur tot 16:30 uur.

www.karmakagyu.nl

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

7 reacties op Vera van Bruggen plotseling overleden

 1. sasja schreef:

  Een nuchtere beoefenaar, geen poespas mystiek gedoe.
  Betekende veel voor het centrum en anderen.
  Wat een gemis..sasja

 2. marlou schreef:

  Innige gevoelens van deelneming, schok en dankbaarheid. Zoals velen herinner ik me Vera ook als een warme, vriendelijk lachende en aanwezige dharmavriendin en support. Mijn (bescheiden)beoefening en hart is bij haar en iedereen die haar moet missen ook, om mani padme hung hrih x 10000000 voor Vera! Marlou

 3. Shelly O'Day schreef:

  We had fun. Goede reis.

 4. Hiske schreef:

  Tjonge… Vera… Ben geschrokken door dit bericht. Zo jong en vol levensenergie. Sterkte voor iedereen die je lief had!

 5. Kiri schreef:

  Ik ken haar niet maar weet dat ze goede dingen gedaan heeft, ik ben zelf kagyü en woon in A’dam hoop dat ze gelijk door gaat naar het pure land.

  Groet van,

  Diamant van het pure land.

 6. Peter schreef:

  Vera was mijn jeugdvriendin en had altijd een speciale plaats in mijn hart. Tot ziens lieve Vera. Peter

 7. Karma Deleg Deun de)Joachim'' schreef:

  Mit grossem Respekt verneige ich mich vor VERA… was f ein wunderbarer Mensch.Ich habe in Gegenwart meines Lehrmeisters Lama Gouwang und VERA viele buddhistische Lessen erfahren d&urfen.VERA Rust zacht O mani padme hum Karma Deleg Deun De Joachim