Vanuit Birma (Myanmar) naar Bangladesh gevluchte hindoes zeggen dat ze niet bereid zijn terug te keren naar hun dorpen in de regio Rakhine omdat ze vrezen voor herhaald geweld in het gebied waar veel moslims woonden. Ze willen dat de Birmese regering hen helpt te evacueren naar India. Naast de ongeveer zeshonderdduizend moslims zijn ook ongeveer achthonderd hindoes naar Bangladesh gevlucht. Direct na aankomst vertelden ze dat het Birmese leger hun geliefden in Birma hadden gedood.

Een maand nadat Rohingya moslim opstandelingen politieposten en een legerkamp in Birma aanvielen met ten minste twaalf doden als resultaat en het Birmese leger actie ondernam tegen dorpen van de Rohingya, meldden Birmese autoriteiten dat ze in drie massagraven de lichamen van 45 hindoes hadden gevonden. In totaal zouden negentig hindoes zijn vermoord door de moslims.

Veel hindoe vluchtelingen veranderen nu hun lezing van het gebeurde en beweren dat Rohingya militanten hun geliefden hebben vermoord. De Rohingya in Bangladesh noemen dit leugens om de Birmese regering te plezieren.

Bron BNN. Foto Pixabay.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Birma – verwarring over identiteit moordenaars hindoes in regio Rakhine

  1. Bas H schreef:

    Wat me zo verbaasd is dat 1 miljoen vluchtelingen samen nog niet 1 wegwerpfototoestel hebben, laat staan een smartphone. De syrische vluchtelingen hadden meer beelden, bij Myanmar zijn er geen onafhankelijke getuigen of beelden. Vreemd.
    Dat gezegd hebbende, de vraag van deze mensen lijkt legitiem, in Bang ladesh is aantoonbaar sprake van vervolging en India hoeft geen zorg te hebben over grote aantallen.