foodwatch ziet ook dat veel fabrikanten de echte vanille hebben vervangen door aroma’s, zonder dit duidelijk te maken aan consumenten. foodwatch zal fabrikanten die in strijd handelen met de Europese wetgeving aanschrijven en duidelijk maken dat ze hun producten moeten aanpassen.
Voedsel
Bijenhoudersvereniging schenkt Wageningen lindeboom ter ere van World Bee Day
De Nederlandse Bijenhoudersvereniging zet zich al jaren landelijk en lokaal in om de biodiversiteit van Nederland te bevorderen. Zo is ook het idee ontstaan voor het oprichten van een netwerk groenambassadeurs.
‘Kringloopboeren zijn goed voor het klimaat, de omgeving en zichzelf’
Kringlooplandbouw kan het beste gedefinieerd worden als het optimaliseren van het bedrijfsrendement in de brede zin (economisch en sociaal-maatschappelijk) door zoveel mogelijk gebruik makend van eigen resources in evenwicht en met respect voor de natuurlijke omgeving – (bodem-, lucht-, water- en natuurkwaliteit, landschap, klimaat en dierenwelzijn.
Refreshing Earth of the Heart -vegetarische visschotel uit het Plum Village Cookbook
Met aandacht je eten bereiden en opeten bestaat naast het leren van je fouten en de notie om het volgende keer anders, beter te doen. Feedback van je eigen zintuigen en van je tafelgenoten leidt tot betere recepten en meer genot aan tafel.
Aan de slag zonder sollicitatieprocedure- succes van zenboeddhist Bernie Glassman vindt navolging in Nederland
De vorig jaar overleden Bernie Glassman en zijn mensen geven al bijna veertig jaar werk aan daklozen en helpen hen aan huisvesting en begeleiding bij schulden en andere problemen. Deze week ging in Nederland, weliswaar in een andere branche, de eerste werknemer via het systeem van open hiring aan het werk.
Wekerom, voorjaar 2019 – Kom kijken bij de kalverdans
Kalveren zijn gezellige, intelligente en speelse dieren die volgens velen buiten horen te spelen en gras horen te eten, maar ze worden nu volgens Frederieke Schouten, dierenarts bij Dier&Recht, behandeld als het restproduct van de melkveehouderij.
Radio -Zaadlozing van De Staat van Stasse brengt natuurvrienden bij elkaar
Het lukte het radioprogramma de afgelopen weken om de eigenaren van 15.000 m2 grond te koppelen aan de leveranciers van een groot aantal ‘zaadbommen’.
Het Boeddha dieet -‘de middenweg naar een gezonder leven’
Het principe is volgens de auteur simpel: het gaat meer om de timing van je maaltijden dan om het beperken ervan.
foodwatch – jury EU-Pledge: Ongeoorloofde kindermarketing Coca-Cola bij Efteling
Maar binnen park krijgt kindermarketing Coca-Cola vrij spel: valt buiten regels.
Refreshing Earth of the Heart – curry uit het Plum Village cook book
Al zoekend op Internet kwam ik erachter dat er een Plum Village kookboek bestaat.
Hulp aan stormslachtoffers – Vietnamese boeddhisten sturen 20 ton voedsel naar Mozambique
De tropische storm Idai was de ergste natuurramp die de regio in de afgelopen 30 jaar heeft getroffen, waarbij zo’n 790 mensen zijn omgekomen en bijna drie miljoen mensenlevens zijn getroffen.
Dier&Recht – FrieslandCampina faalt: kalversterfte nog steeds torenhoog
Op Nederlandse boerderijen sterven honderdduizenden kalfjes binnen twee weken na de geboorte. De oorzaak: op de steeds groter wordende bedrijven ontbreekt het de kalveren aan de zorg en aandacht die ze nodig hebben.
foodwatch – ruim driekwart Nederlanders wil leeftijdsgrens energiedranken
De uitkomst is een duidelijk signaal aan Albert Heijn en Jumbo. Zij weigeren volgens foodwatch tot nu toe om een leeftijdsgrens in te voeren zoals Aldi en Lidl eerder wel deden.
Refreshing Earth of the Heart – zoete aardappel met kikkererwten (Marokkaans)
Het volgende gerecht is met relatief eenvoudig verkrijgbare ingrediënten te maken, zelfs onze enige supermarkt heeft tegenwoordig zoete aardappelen in het schap.
Nicole van Gemert nieuwe directeur foodwatch Nederland
foodwatch Nederland – de onafhankelijke voedselwaakhond – presenteert vandaag Nicole van Gemert als haar nieuwe directeur.
Wakker Dier hekelt gestunt met lokkip bij Albert Heijn
Wakker Dier zegt het gestunt met keurmerkloos kippenvlees bij Albert Heijn meer dan zat te zijn. Daarom lanceert ze vandaag een nieuwe reclamespot en social mediacampagne om de supermarktketen op andere gedachten te brengen.
Moniek Nooren – de een z’n dood is de ander z’n brood
“Waste not, want not” stond ooit als motto in een map met menuvoorbeelden van het meditatiecentrum in Engeland. “Niets verspillen, niemand tekort doen.” Het is een lijfspreuk voor onze cursuskeuken gebleven.
Nationale week zonder vlees met ruim 50.000 deelnemers
Deze week nemen ruim 50.000 mensen deel aan de nationale week zonder vlees. Ze gaan de uitdaging aan om de hele week geen vlees te eten. Vele supermarkten, producenten, restaurants, bedrijven, scholen, brandstofstations en gemeenten hebben zich bij het initiatief aangesloten.
Landelijke Bijenwerkdag – wilde bijen hebben het moeilijk
Op 136 locaties aan de slag voor de wilde bij op de landelijke Bijenwerkdag op 15 en 16 maart 2019.
Eerste museumrestaurant in Nederland doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees
Meer dan 30.000 Nederlanders doen mee aan de tweede editie van deze landelijke campagne en besparen zo ruim 4 miljoen liter water en meer dan 23.000 kilo vlees.
CIWF – Dierenwelzijn hoger op agenda bij internationale voedingsbedrijven
Maar ruimte voor verbetering. Ahold Delhaize zakt in dierenwelzijnsonderzoek.
Rapport CIEL – ‘De hele levenscyclus van plastics vormt een bedreiging voor de menselijke gezondheid’
Microplastics, zoals fragmenten en vezels, dringen het lichaam binnen door contact, inname of inademing en kunnen bijdragen aan een breed scala van schadelijke gezondheidseffecten. Deze deeltjes zijn zeer klein in omvang, kunnen weefsels en cellen binnendringen en giftige stoffen, met kankerverwekkende en hormoonverstorende effecten, met zich meedragen.
Wakker Dier: ‘Koken uit een pakje extreem vaak met vlees’
Recepten op maaltijdmixen, roerbaksauzen en pakken rijst raden consumenten in bijna 90 procent van de gevallen vlees aan. Dat blijkt uit een steekproef van Wakker Dier, die doe-het-zelf-gerechten analyseerde bij tien supermarktketens.
Greenpeace publiceert zwartboek van investeringen Rabobank in vee-industrie
Herman van Bekkem, campagneleider duurzame landbouw bij Greenpeace: ‘Mensen die bij de stallen en mestfabrieken wonen zitten letterlijk in de Rabostank. Met mooie woorden en ‘groene’ PR probeert de Rabobank duurzame harten te veroveren, maar de werkelijkheid die schuilgaat achter de investeringen van deze boerenbank is er een van klimaatverandering, schade aan de natuur, stank en dierenleed’