Heb je er wel eens bij stilgestaan dat processen en thema’s die zich op het land afspelen, terugkomen in de keuken? . Ilse Beurskens-van den Bosch is docent en auteur antroposofie en voeding. Tijdens de Warmonderhof Avondklas van woensdag 11 maart op de biodynamische landbouwschool Warmonderhof vertelt ze hoe de kok vitaliteit in de voeding kan behouden, versterken of toevoegen.

De boer probeert vitale gewassen te telen. Vervolgens kan de kok levenskrachten behouden, versterken of toevoegen. Door met aandacht te koken, bakken en bereiden kan de kok de ‘lichtkwaliteit’ en ‘warmtekwaliteit’ van de maaltijd vergroten. Licht en warmte in de voeding spelen bijvoorbeeld een rol bij het ontwikkelen van zelfbewustzijn bij mensen. Ilse Beurskens-van den Bosch vertelt je er alles over.

De Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Warmonderhof is een opleidingscollectief voor biodynamische landbouw, gevormd door Stichting Warmonderhof en Aeres Warmonderhof. Samen bieden zij een vrijeschool mbo aan in de vorm van wonen, werken, leren. Stichting Warmonderhof verzorgt wonen en werken op de Hofbedrijven. Aeres Warmonderhof verzorgt voltijd- en deeltijdopleidingen en regelt stages op overige praktijkbedrijven. Dan is er nog Warmonderhof Trainingen, die meerdaagse trainingen verzorgt voor de gehele agrarische sector.

Aanvang 20.00 uur. Reserveren niet nodig. Donatie in de hoed. Locatie: Wisentweg 12, Dronten.

Categorieën: Natuur, B'eter, Voedsel, Gezondheid, Achtergronden, Onderwijs, Milieu, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk