Op zaterdag 2 juni organiseren het Maitreya Instituut Amsterdam en stichting Stop Ecocide het evenement ‘Boeddhisme en ecologie’. Dit evenement is de eerste in de reeks ‘Spiritualiteit en ecologie’. Tijdens deze bijeenkomst wordt onderzocht wat de raakvlakken zijn tussen het boeddhisme als levenswijze en ecologie.

Hoe kijkt het boeddhisme naar de plek van de mens in het grotere geheel? Draagt de beoefening van meditatie en mindfulness bij aan bewustwording over hoe we harmonieus kunnen omgaan met de natuur in al haar levensvormen? Kan het boeddhisme ons inspireren om bewustere keuzes te maken die leiden tot meer duurzaamheid?

Op deze vragen gaan de organisatoren in. Boeddhistisch leraar Losang Gendun zal de visie van zijn traditie op dit onderwerp belichten en de deelnemers begeleiden in meditatie. Carina Otten, vrijwilliger bij Maitreya en ambtenaar bij het waterschap, zal verhalen over de toepassing van deze idealen in de praktijk, en Gerard Korthof, woordvoerder van Stop Ecocide, zal meer vertellen over het onderwerp ecocide en het doel om onze ecosystemen te beschermen.

Tenslotte zal er ruimte zijn om met elkaar de dialoog aan te gaan, vragen te stellen en inspiratie te delen. Aanmelden kan via: amsterdam@maitreya.nl.

Datum: zaterdag 2 juni
Tijd: 14:00-17:00 uur
Kosten: op donatiebasis.
Adres: Tilanusstraat 8, 1091 BH, Amsterdam
Parkeren in de buurt niet goed mogelijk, wel goed bereikbaar met OV.

Stop Ecocide is een stichting die zich inzet voor een betere rechtsbescherming van de natuur. Om grootschalige beschadiging en vernietiging van ecosystemen wereldwijd te voorkomen, hebben we internationale regelgeving nodig die een wettelijke zorgplicht voor de aarde in het leven roept en grenzen stelt aan verdere achteruitgang van onze natuurlijke leefomgeving. Voor meer informatie, zie: www.stopecocide.nl

Maitreya Instituut Amsterdam: Het Maitreya Instituut stelt zich ten doel het mahayana boeddhisme in Nederland toegankelijk te maken, voor het welzijn van zowel de individuele mens als de maatschappij, door het verzorgen van lessen, meditaties, retraites en andere activiteiten. Het instituut is geaffilieerd met de Foundation for the Preservation of the Mahayana Tradition (FPMT), een wereldwijde organisatie opgericht door Lama Thubten Yeshe en onder de spirituele leiding van Lama Zopa Rinpoche. (www.maitreya.nl)

 

Categorieën: Natuur, Voedsel, Gezondheid, Misbruik, Onderwijs, Milieu, Geluk
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Boeddhisme en ecologie – de raakvlakken

  1. Ujukarin schreef:

    Mooi plan, en goede bijdrage aan Buddhist Action Month 2018!