Mieke Vervecken schrijft vanaf aanstaande vrijdag- in verband met de vakantie van Jana Verboom, elke twee weken twee maanden lang in onze voedingsrubriek B’eter over de macrobiotische eet- en levenswijze die gebaseerd is op het begrijpen van onze biologische, sociale en spirituele ontwikkeling. De dieetprincipes vormen een flexibel systeem dat rekening houd met klimaat, cultuur, leeftijd, ouderdom, activiteiten en andere zaken.

Mieke Vervecken.

Mieke Vervecken.

Het gebruik van vers, lokaal gekweekt en waar mogelijk biologisch geteeld voedsel wordt aangemoedigd. In onze streken is een hoofdzakelijk plantaardig dieet voor de meesten aanbevolen. Deze kookwijze, die zeer gevarieerd is, is makkelijk aan te leren en geeft snelle resultaten bij problemen zoals overgewicht, vermoeidheid, ontstekingen en vele andere. Neem je gezondheid in eigen handen door dagdagelijks te genieten van gezond, gevarieerd en lekker eten. Of je nu kiest voor vegetarisch, veganistisch, rawfood of voor vlees of zuivel: het evenwichtig gebruik, koken en samenstellen zorgt voor lekkere en gezonde maaltijden.

Mieke Vervecken-Pieters, moeder van zes kinderen, heeft meer dan veertig jaar ervaring in gezond  koken. Zij runde tien jaar een yogacentrum in Antwerpen, waar ook vele zieken verzorgd werden.

Mieke studeerde Germaanse Filologie en Filosofie en gaf daar een tiental jaren les in. Zij studeerde macrobiotisch koken in Londen, Antwerpen en Boston en verfijnde haar kookkunst door studie in Japan en de USA. Zij was (1998-2010)  chef –kok van het befaamde dansgezelschap ROSAS te Brussel, waar elke dag een rijkelijke macrobiotische schotel geserveerd wordt.

Natuur 7In 1990 begon zij ‘De Natuurlijke Kookschool’ met als doel evenwichtig en gezond voedsel te leren bereiden. Vooral plantaardige bereidingen en met gebruik van biologisch geteelde producten. Zij geeft daarbij veel aandacht aan de recentste wetenschappelijke ontwikkelingen rond voeding en de eeuwenoude traditionele bereidingen uit de natuurkeukens van alle volkeren.

Momenteel werkt zij als adviseur voor grote  bedrijven en verenigingen, onder andere de boeddhistische leefgemeenschap  ‘Lerab Ling’ in Lodève, Frankrijk en begeleidt zij een team koks in het Midden Oosten.

Als geen ander weet zij op eenvoudige manier de verbanden te leggen tussen onze eetgewoontes en de vele beschavingsziektes, en hoe ons dagelijks bord mee verantwoordelijk is voor de ecologische problemen. Zij is gewaardeerd om haar verfijning en kennis die zij met veel enthousiasme brengt.

 

Categorieën: Natuur, Nieuws, B'eter, Voedsel, Gezondheid, Boeddhistisch leven
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk