Ongeveer 270.000 islamitische Rohingya zijn de afgelopen twee weken uit het voornamelijk boeddhistische Birma (Myanmar) gevlucht, om aan geweld van het leger en vervolging te ontkomen en zoeken hun heil in het naburige Bangladesh. Onbevestigde berichten melden dat meer dan duizend Rohingya gedood zijn door het leger. In Rakhine staat, waar de meeste Rohingya wonen, is de noodtoestand afgekondigd en is het leger de baas.

Hulporganisaties willen een schaalvergroting van hun noodhulp aan de Rohingya in Bangladesh. Ze zeggen dat de opvangkampen in hun voegen kraken en meer vluchtelingen niet meer aan kunnen. In de twee vluchtelingenkampen in Bangladesh, Kutupalong en Nayapara, voorheen de thuisbasis van 34.000 Rohingya-vluchtelingen vóór de nieuwe toestroom, is de bevolking in de afgelopen twee weken verdubbeld.

De vluchtelingen hebben volgens hulporganisaties dringend behoefte aan levensreddende hulp. Ze leven in de open lucht, zonder beschutting tegen de tropische zon en hebben onvoldoende voedsel.

Bron BNN.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Meer dan kwart miljoen islamitische Rohingya ontvluchten boeddhistisch Birma

  1. Sjors schreef:

    Er wordt te weinig aandacht geschenk aan dit probleem.
    Vraag me af waarom? Omdat het om moslims gaat…
    Ben blij dat jullie dit wel doen

Menu