Psychiater en zenleraar Edel Maex is een van de grondleggers van mindfulnesstraining in de Lage Landen. Hij is auteur van verschillende boeken over mindfulness en boeddhisme. Edel en zijn echtgenote Patricia Konings over meditatie, boeddhisme, opvoeding, het leven.

Edel is op vrijdag 25 september te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Antwerpen. Edel: ‘Waar ik van gruw, is een koude wetenschap die de werkelijkheid ‘onttovert’ en die mensen een gevoel van totale zinloosheid wil aanpraten. Waar ik van gruw, is een fundamentalistische religie die meent de mensen te kunnen zeggen wat ze moeten geloven, wie de wijsheid in pacht heeft en aan wie ze zich moeten onderwerpen. Waar ik van droom, is een middenweg.’

Edel Maex

Edel Maex

Tijdens de bijeenkomst worden teksten uit het boek Iedereen weet besproken. Edel Maex gaat in deze verzameling zentoespraken op zoek naar wat aan de grondslag ligt van zen en bij uitbreiding religie. Die gemeenschappelijke kern kent diep vanbinnen iedereen, zo argumenteert hij, maar mogelijk zijn we er ons niet langer van bewust.

Iedereen weet is een pleidooi om met een open hart en een open geest naar religie en spiritualiteit te kijken. Want dan ontdekken we mogelijk wat we altijd al geweten hebben. Dat we niet naar boven moeten kijken voor een antwoord. Dat niemand een monopolie heeft. Dat religie iets van ons allen is.

Vrijdag 25 september 2015 van 20 tot 21.30 uur, Korte Altaarstraat 19, 2018 Antwerpen.

Categorieën: Nieuws, Boekbespreking, Theravada, Zen
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk