Het begon met mensen die in hun meditatiepraktijk een manier gevonden hadden om met pijn om te gaan, met verdriet, met al die dingen die het leven ons ongevraagd brengt. Het kreeg de naam mindfulness. De eerste jaren moesten we moeite doen om uit te leggen wat dat was. Toen kwam de hype, met alle misverstanden en valse verwachtingen van dien. Nu moeten we vooral moeite doen om uit te leggen wat mindfulness niet is.

Edel Maex

Edel Maex keert terug naar de kern van mindfulness. Voorbij de hype. Hij onderscheidt zin van onzin. Om bij de essentie uit te komen. Hij bespreekt 24 misverstanden, om daarmee te verduidelijken wat mindfulness wel is. Zo gaat mindfulness niet om de ‘mind’, maar begint het juist bij het lichaam. Mindfulness is niet leren om ‘rustig te ademen’, niet ‘stoppen met denken’, niet ‘ontspannen’ en ook hoef je niets ‘los te laten’. Het heeft ook niets te maken met ‘zelfverbetering’.

Op vrijdag 19 oktober is Edel Maex te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen.

Psychiater en zenleraar Edel Maex is een van de grondleggers van mindfulnesstraining in de Lage Landen. Hij is auteur van verschillende boeken over mindfulness en boeddhisme. Zijn nieuwste boek heet “Wat mindfulness niet is”. Elke maand wordt er in het Boeddhistisch Dagblad een teisho van Edel gepubliceerd.

Praktisch: Vrijdag 19 oktober 2018 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

 

 

Categorieën: Mindfulness, Zen
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk