Geef bewust aandacht aan wat er hier en nu is
Gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties
Zonder te oordelen
Dat is mindfulness

Björn Prins

Op toegankelijke wijze deelt Björn Prins zijn inzichten in het werkingsmechanisme van mindfulness. De afgelopen vijf jaar deed hij onderzoek naar het effect van mindfulness bij studenten, patiënten met multiple sclerose en bij ex-borstkankerpatiënten. Hij bestudeerde ook de impact van mindfulness bij werknemers in diverse bedrijven. En onderzocht onder andere de invloed van mindfulness op levenskwaliteit, op het omgaan met moeilijke emoties, op stress en burn-out… maar ook bij wie de mindfulnesstraining meer of minder impact heeft. Björn spreekt steeds vaker van het ‘spectrum van mindfulness’ dat voor diverse doelgroepen telkens op een unieke wijze kan neergezet worden.

Op vrijdag 24 november 2017 is Björn Prins te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen. Samen met dr. Edel Maex en dr. David Dewulf behoort hij tot de mindfulness pioniers in Vlaanderen.

Björn kwam op zijn 23ste in contact met meditatie. Hij volgde trainingen, workshops en opleidingen bij o.a. David Dewulf, Edel Maex, Frits Koster, Jotika Hermsen, Joost Van Den Heuvel, Ank Schravendeel, Christina Feldman. Na die intensieve trainingsperiode startte hij zelf met het aanbieden van mindfulnesstrainingen. Dit resulteerde in het oprichten van ITAM (Instituut voor Training van Aandacht en Meditatie). Björn ontwikkelde diverse op mindfulness gebaseerde trainingen en workshops. Hij werkte als coach en trainer bij diverse nationale en internationale bedrijven en zette zich daarnaast ook in voor klinische populaties (personen met MS, borstkanker en CVS). Gedreven en gepassioneerd door de kracht van mindfulness startte hij in 2012 een doctoraatsonderzoek aan de vakgroep experimenteel klinische psychologie Universiteit Gent. Hij onderzoekt daarbij het werkingsmechanisme van mindfulness.

Praktisch: Vrijdag 24 november 2017 van 20.00 tot 21.30 uur. De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

Categorieën: Nieuws, Mindfulness
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk