Hoe worstel je je door een burn-out? Ga je voor medicatie of past een holistische aanpak je beter? Jutta Borms neemt beide onder de loep in Na de crash. Een arts over haar eigen burn-out.

Wat gebeurt er precies met je lichaam als je echt uitgeput en opgebrand raakt? Wat kan een arts voor je betekenen? Helpen geneesmiddelen, natuurlijke plantaardige of chemische? Zomaar een aantal vragen die de arts Jutta Borms zichzelf stelde toen ze te maken kreeg met een zware burn-out. Twee jaar geleden kreeg Borms een burn-out. Een vele maanden durend herstel volgde. Ze ging op zoek naar oplossingen en antwoorden, met het hoofd van een wetenschapper en een vergevend hart voor zichzelf.

Ze durfde dieper te graven. Want een burn-out krijgen is niet alleen iets medisch, het raakt je ook in je meest essentiële zijn. Want wie ben je nu écht? Wat of wie geeft je energie, en wie zuigt die alleen maar weg? Kun je je denkpatronen veranderen, en zo ja, hoe begin je eraan?

Na de crash is een naslagwerk voor iedereen die, zelf of in zijn omgeving met een burn-out te maken krijgt. Het is ook het verslag van een moedige zoektocht naar oplossingen voor een van de diepst rakende problemen van onze tijd.

Jutta Borms is een in de klassieke geneeskunde opgeleide arts, die al snel in haar huisartsenpraktijk merkte dat er soms ‘andere’ dan de klassieke methoden nodig waren om mensen weer gezond te krijgen. Al bijna twintig jaar verdiept ze zich in de holistische geneeskunde. Die gaat ervan uit dat je pas gezond kunt zijn als je de mens als geheel ziet, als alles in je lijf én in je hoofd goed zit. Maar ook: dat je zélf verantwoordelijk bent voor je gezondheid, door bijvoorbeeld in eerste instantie voor een goede weerstand te zorgen.

Jutta Borms – Na de crash. Een arts over de holistische aanpak van haar eigen burn-out. Verschijnt 6 oktober bij Manteau. ISBN 978 90 223 3709 7 | Paperback | 192 pag. | € 24,99

 

Categorieën: Boekbespreking, Gezondheid, Zorg, Geluk
Tags: ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk