Thuis aan de slag met de vegetarische recepten van een boeddhistisch centrum? In dit boek zijn de recepten van Peter van Overbeek, chef-kok van het Maitreya Instituut (het oudste boeddhistische instituut van Nederland), op veler verzoek vertaald naar de thuiskeuken.
De van oorsprong Rotterdamse Peter is een no nonsens kok, simpele ingrediënten, geen ingewikkelde technieken, groots resultaat. Door de verschillende gerechten steeds anders te combineren wordt het nooit saai. De meeste recepten zijn veganistisch en / of glutenvrij te bereiden.
Wat dit boek bijzonder maakt is dat er tevens uitleg wordt gegeven over boeddhisme en voeding, zoals de traditionele boeddhistische indeling van ingrediënten, waarvan wordt aangenomen dat deze de concentratie versterken of verzwakken.
Het kookboek is vanaf 28 april a.s. te verkrijgen via: https://www.boeddhaboeken.nl/nl/geheimen-uit-een-boeddhistische-keuken
voor 21,95 euro (hardcover, 168 pag., 64 recepten). Deze website van het Maitreya Instituut is sinds een week geheel vernieuwd weer online.