China beperkt de godsdienstvrijheid van minderheidsgroeperingen in dat land, zoals Tibetaanse boeddhisten. De Ministerial to Advance Religious Freedom die deze week voor een driedaags congres in Washington bijeen kwam, uit zijn ernstige bezorgdheid over de beperkingen van de godsdienstvrijheid in China, met name ten aanzien van Oeigoeren, moslims, katholieken, protestanten en Falun Gong. Deze groepen worden onderdrukt en gediscrimineerd.

In de bijeenkomst waren ministers van Buitenlandse Zaken, vertegenwoordigers van internationale organisaties, religieuze leiders en leden van het maatschappelijk middenveld vertegenwoordigd.

De betreffende gemeenschappen doen consequent verslag van incidenten waarbij de autoriteiten naar verluidt folteren, fysiek mishandelen, willekeurig arresteren, vasthouden, een gevangenisstraf opleggen of aanhangers van zowel geregistreerde als niet-geregistreerde religieuze groeperingen lastigvallen voor activiteiten die verband houden met hun geloofsovertuiging en vreedzame praktijken. De Chinese autoriteiten beperken ook het reizen en bemoeien zich met de selectie, opvoeding en verering van religieuze leiders door religieuze groepen.

Bron BNN.

Categorieën: Mensenrechten, Politiek, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk