Bekende Nederlandse musici vieren zondag elf december op unieke wijze het eenjarig jubileum van de Great Compassion Temple in Utrecht. Deze tempel is een jaar geleden, op 9 december 2015, met een ceremoniële inwijding geopend.

De volgende artiesten zullen optreden:

harrie-starreveld

Harrie Starreveld

Shakuhachi muzikant Harrie Starreveld, harpist Ernestine Stoop en de slagwerk van xxx van de Nieuw Ensemble. Marc van Roon met zijn European Jazz Trio

Het concert zal ingeleid worden met gezang van een van de boeddhistische nonnen van de tempel. Het is het eerste concert in Nederland in zijn soort, en zal een unieke ervaring worden. De toegang is gratis.

Naast het vaste programma kunnen bezoekers ook improvisaties rondom de thema ‘spiritualiteit’ verwachten tijdens de concert.

Daaropvolgend is er op maandagavond een pianoconcert (19-21 uur) met boeddhistische muziek, gespeeld door Chinese-Franse pianist Qingling Zhou en Franse violist Olivier Charlier. Beiden komen speciaal voor deze bijzondere gelegenheid over uit Parijs.

Muziek en spiritualiteit ontmoeten elkaar op 11 december middag 14.30-16.30 bij de Great Compassion Temple in Utrecht. Adres concerten (zondag 11 december en maandag 12 december)
The Great Compassion Temple, Adriaan van Bergenstraat 18, 3554 VE Utrecht,

 

 

 

Categorieën: Chinees boeddhisme, Muziek
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk