De nieuwe dependance van de boeddhistische organisatie Plum Village is een feit. Negen boeddhisten- broeders zoals ze binnen de organisatie genoemd worden, van Upper Hamlet in Plum Village zijn 22 oktober vertrokken naar het nieuwe klooster Healing Spring bij Parijs en hebben daar hun intrek genomen. Zij gaan voorbereidingen treffen voor een eerste retraite, de winter retraite, die 17 november van start gaat en doorloopt tot 17 februari.

Elk jaar komen meer dan 10.000 leken-beoefenaren van over de hele wereld bijeen voor een mindfulness retraite met de monniken en nonnen van Plum Village. Door de jaren heen is Plum Village in Frankrijk uitgegroeid van een kleine woonboerderij tot één van de grootste boeddhistische kloosters in Europa. De vraag naar mindfulness-retraites blijft toenemen. De zomerretraite en de verschillende andere retraites in Plum Village zijn al maanden van te voren volgeboekt. De monastieke gemeenschap van Plum Village reageert op deze groeiende vraag met de vestiging van een nieuw mindfulness oefencentrum in de buurt van Parijs.

De perfectie locatie werd gevonden bij het dorpje Verdelot, waar een oud 19e eeuws klooster verbouwd zal worden tot een meditatie- en retraitecentrum. Er zijn al 20 kamers aanwezig. Na de renovatie is de accommodatie geschikt voor 50 gasten. De naam zal zijn Healing Spring Monastery (Helende Bron Klooster).

Het klooster heeft een prachtige spirituele sfeer, en wordt omgeven door 2,2 hectare groene heuvels en bomen, een natuurlijke bron en twee beekjes die langs de randen van het gebied lopen. Het Helende Bron Klooster zal een toevluchtsoord in de natuur zijn, gelegen tussen Parijs en Reims en is bereikbaar vanaf de hoofdstad met openbaar vervoer.

Met behulp van een vriendschappelijke lening en de eerste resultaten van de fundraising (340.000 euro) is het pand inmiddels aangekocht. Maar er is nog veel meer geld nodig om de lening weer af te lossen en de noodzakelijke renovaties te kunnen doen.

Bron Plum Village.

Categorieën: Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk