De autoriteiten in de westelijke Chinese provincie Sichuan hebben vier Tibetaanse monniken vastgezet vanwege het lanceren van een openbaar protest tegen de bouw van een huisvestingsproject dichtbij hun klooster, zeggen de Tibetaanse bronnen tegen Radio Free Asia (RFA).

De vier zijn monniken in het klooster van Gomang, in de provincie Ngaba, Sichuan. Een vijfde monnik werd gelijk met de andere op 11 september gearresteerd maar werd na twee dagen vrijgelaten. Het protest van de monniken werd gevoed door nieuws dat de Chinese autoriteiten van plan waren om een woonwijk dichtbij Gomang te bouwen. Waarop de monniken de autoriteiten vroegen met het bouwplan te stoppen.

In een video waarover RFA beschikt, worden Chinese ambtenaren getoond die de protesterende monniken opdracht geven om zich te verspreiden en hen vragen om vijf vertegenwoordigers te sturen om de zorgen van de groep te bespreken.

Het klooster van Gomang is een van de strengst gecontroleerde Tibetaanse kloosters in de provincie Ngaba, zeggen Tibetaanse bronnen. In maart 2015 hielden Tibetanen die deelnamen aan een gebedsfestival in Gomang, vlaggen omhoog met foto’s van de Dalai Lama en andere Tibetaanse leiders in ballingschap. In weerwil van Chinese bevelen die vertoningen van de beelden verbieden.

Bron RFA.

 

Categorieën: Dalai Lama, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk