Ekapol Chanthawong (25), de coach van het in een grot in Thailand opgesloten jeugdvoetbalteam Wild Boars, heeft een vaardigheid die hem in die situatie goed van pas zal komen, hij mediteert. Voordat hij coach werd van het team verbleef hij tien jaar als in het saffraan geklede boeddhistische monnik in een boeddhistisch klooster. En verblijft nog steeds van tijd tot tijd in de tempel om er met monniken te mediteren.

Zijn familie zegt dat hij goed en lang kan mediteren en dat die vaardigheid hem zeker zal helpen om de twaalf jongens rustig te laten blijven. Bijna 300 uur zijn verstreken sinds Ekapol en de jongens ingesloten raakten in de Tham Luang Nang Non grot doordat het water van de moessonregens hun terugweg blokkeerde. Deskundigen zeggen dat de beproeving waarschijnlijk een geestelijke tol zal eisen die nog kan verergeren als de situatie langer duurt.

Video’s tonen de jongens in de leeftijd van 11-16 jaar en hun coach in gezelschap van duikers die daar zijn om ze medische zorg te verlenen in een ogenschijnlijk goede geestelijke conditie. Deskundigen zeggen dat de meditatie van Ekapol de groep waarschijnlijk goed van pas is gekomen. Het zou de kinderen kunnen helpen met de gedachte dat de coach iets voor hen doet, zegt Michael Poulin, professor psychologie aan de State University of New York in Buffalo. “Het is van het grootste belang dat zij zich geliefd en verzorgd voelen.” Andere deskundigen zeggen dat de angsten van de kinderen met meditatie niet onderdrukt worden maar dat ze die angst los kunnen laten. Familieleden van de opgesloten kinderen zijn verbaasd over de kalmte die de kinderen tentoonspreiden in hun berichten aan de buitenwereld.

Bron BNN.

Categorieën: Voedsel, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk