Het is guur in de schuur. Een nieuwe herfst een nieuw geluid.

De klimaatproblemen maken een einde aan wereldwijde solidariteit, op den duur is het: ieder voor zich, ikke, de rest kan verhongeren, verzuipen of barsten. Hongertochten komen in zwang, maar de boeren zijn allang opgeheven vanwege hun gassende dieren en uitputting van akker en weiland. Ze lopen nu zelf mee.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd. Of te twijfelen aan het nu. Of gepensioneerde uitvreter te worden.

Categorieën: Natuur, Joop Hoek, Voedsel, Gezondheid, Zorg, Milieu, Geluk, Columns
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2019 – dag 224 – guur

  1. Jacob van Keulen schreef:

    Nounou het moet eerst heel slecht worden voor het beter met de wereld kan worden. Bijbelse profetiën:plagen en geplaagden.Maar de profiteurs zullen ook bloeden. Toch moedig vooruit met de geit.

Menu