Gisteravond: Ik kijk naar Het Journaal. Honderden leden van de harde kern van voetbalclub Willem II schreeuwen, zingen en dansen in Tilburg op de openbare weg. Vanwege corona mogen ze het stadion niet in om een voetbalwedstrijd bij te wonen. De wedstrijd is buiten het stadion te zien op een groot scherm. De burgemeester heeft toestemming gegeven voor de bijeenkomst om de zaak onder controle te houden. Op beelden is te zien hoe de dansende menigte zich niks aantrekt van de afgekondigde coronamaatregelen. Ik ken die mensen niet maar ze hebben allemaal verwanten. Die willen graag leven.

De avond van zes oktober 2020: Ik kijk naar Het Journaal. De nieuwslezer presenteert de laatste coronacijfers. Er zijn vandaag 33 mensen aan corona overleden. Ik ken die mensen niet maar ze hebben allemaal verwanten. En wilden graag leven.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak,  woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen is waargenomen, het abonnement op te zeggen. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren maar niet weten waartegen. Het boeddhisme de rug toe te keren.  Of aan de drugs te gaan. En zo gaat het maar door.

Categorieën: Joop Hoek, Gezondheid, Zorg, Geluk, Columns
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk