Mondkapjes op scholen, in winkels, publieke ruimtes. Het is een dringend advies van Mark Rutte en zijn getrouwen aan de burgerij. Geen wet, je ongelijk toegeven is moeilijk. En hoe zit het nou met de positie van Jaap?

‘Hier is de radionieuwsdienst verzorgd door het Boeddhistisch Dagblad. Jaap van Dissel, enkele maanden lang de leider van Nederland BV, is vanmiddag afgetreden na het advies aan het Nederlandse volk van het kabinet om gezichtsbescherming te dragen. Ambtenaren van het RIVM waren in het hoofdgebouw getuige van enorme woedeaanvallen van de man die zich sinds maart 2020 verzet heeft tegen het dragen van mondmaskers. Waarom, Mark, waarom heb je mij verraden, hoorden de ambtenaren Jaap schreeuwen met zijn kenmerkende stemgeluid.

Naar verluidt heeft Van Dissel telefonisch contact gehad met de premier, maar worden daarover geen mededelingen gedaan. Van Dissel, die dit weekeinde nog deelnam aan het coronaoverleg op het Catshuis, heeft eind van de middag zijn ontslag aangeboden aan de koning, die hem met een mondkapje op ontving. De RIVM-topman heeft zijn troon, een geschenk van het kabinet, achtergelaten in de paleistuin.’

Alles is vergankelijk, ook Jaap.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak,  woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen is waargenomen, het abonnement op te zeggen. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren maar niet weten waartegen. Het boeddhisme de rug toe te keren.  Of aan de drugs te gaan. En zo gaat het maar door.

Categorieën: Joop Hoek, Politiek, Gezondheid, Zorg, Geluk, Columns
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk