De Amsterdamse beeldend kunstenaar en boeddhiste Sodis Vita, die elke zaterdag in het Boeddhistisch Dagblad publiceert, maakte onlangs een brandschilderwerkje –  het anderhalve meter schaapje.

Zij hoopt dat het 1,5 meter schaapje in deze tijd van coronabesmetting een symbool wordt voor zelfkritisch denken, ontwaken, in plaats van de overheid te geloven op haar blauwe ogen  -de enige die niet ge-fact checkt word! /mag worden- en daarom de herald of coming good is.

Het schaapje, een volgzaam dier, is een  van de vrije kunstuitingen,  naast  de paar gedichten die Sodis over dit onderwerp schreef.  In het originele plan zat Jezus als een Rodin denker, net van ‘t kruis af, enigszins wanhopend, met de stigmata nog bloedend, zo van hiervoor heb ik het “wordt wakker spel” (boeddha) niet gespeeld. De bijbel staat vol met teksten over ontwaken en de Boeddha staat voor ‘de ontwaakte’.

Het besmettingsgevaar is nog lang niet geweken, Australië sluit provincies en wijken in steden af van de buitenwereld. België laat geen inwoners van landen buiten de EU toe en heeft aangekondigd onverwachte grenscontroles te houden, het land heeft net een complete lockdown achter de rug. In Portugal neemt het aantal coronabesmettingen toe en is door Nederland tot code oranjegebied verklaard. Ook in Spanje worden gebieden van de buitenwereld afgesloten. Laat je dus niet leiden als een schaap- iedereen weer lekker in de wei,  maar kies voor veiligheid.

 

Categorieën: godsdienst, Beeldende kunst, Gezondheid, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk