De gedachte manifesteert zich als een woord
Het woord manifesteert zich als een daad
De daad ontwikkelt zich tot een gewoonte
De gewoonte verhardt zich tot het karakter 

Zoals een schaduw het lichaam volgt
Zo worden we wat we denken

De Boeddha

We willen gelukkig zijn. Op dat verlangen stemmen we ons hele doen en laten af. Wat blijkt? We krijgen dat nooit helemaal voor mekaar. We lijden en hebben dan het gevoel dat we iets verkeerd doen. Is geluk wel mogelijk? Als ik… dan misschien…?

We zijn collectief gevat in een misverstand over lijden en geluk. We denken dat lijden tegengesteld is aan geluk. We willen zo graag alleen maar gelukkig zijn en we proberen moeilijke emoties angstvallig te vermijden. En net daardoor lijden we meer.

Hoe kunnen we adequaat omgaan met al onze emoties en ook de moeilijkste een plek geven, in volle aandacht? Hoe kunnen we onze vreugde voeden zonder het lastige weg te willen? Hoe ziet de kunst van gelukkig zijn eruit?

Op vrijdag 27 april is Marleen Van den Bosch te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen.

Marleen (53) gehuwd en moeder van 3 kinderen. Ze is werkzaam in een zelfstandige praktijk als gesprekstherapeute, stress- en burnoutcoach en mindfulnesstrainer. En verbonden als praktijklector aan UCLL ( University College Leuven -Limburg). Zij verzorgt er mindfulnesstrainingen voor het personeel. Marleen is medebestuurslid bij vzw Moment, belangenvereniging voor mindfulnesstrainers. Ze heeft sinds 10 jaar een intensieve meditatiepraktijk, begeleid een sangha in Leuven en is lid van de Orde van Interzijn in de traditie van Thich Nhat Hahn.

Marleen: ‘Mijn motivatie is bijdragen aan welzijn en geluk van mensen en dat wil ik graag doen door datgene wat me het meest gebracht heeft in mijn eigen leven te delen met anderen.’

Praktisch: Vrijdag 27 april 2018 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen, België.

Categorieën: Chinees boeddhisme, Mindfulness, Achtergronden, Boeddhistisch leven
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk