Ingrediënten
- 250 gr champignons
- 1 sjalotje
- 1 stengel bleekselderij
- 1 el boter
- 1 el bloem
- 2 dl paddenstoelenbouillon
- Scheutje witte wijn
- Room
- Peterselie
Bereidingswijze
Voor gebruik maak je de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een droog, zacht borsteltje. Paddenstoelen bij voorkeur niet met water schoonmaken, dan zuigen ze te veel vocht op. De paddenstoelen worden in hun geheel gebruikt. Paddenstoelen zijn in een papieren zak ongeveer vijf dagen te bewaren in de groentela van de koelkast.
Champignons in vieren snijden. Snipper de sjalot. Snijd de bleekselderij in reepjes. Verhit de boter en fruit de champignons, ui en bleekselderij. Het mengsel steeds goed omscheppen. Roer de bloem erdoor en giet al roerende de bouillon een wijn erbij zodat een licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met room en garneren met fijngehakte peterselie. Serveren met geroosterd brood met boter.
Recept uit het boek Zwammen smullen van uitgever Rob Koch van Atelier De Ganzenweide, zie www.ganzenweide.nl Tekeningen Evelien Kroese.