Meestal zijn de tortellini die we in de winkel kunnen kopen gevuld met vlees of kaas. Zelfgemaakt is altijd lekkerder! Het is even een (leuk) werkje, maar daarna kun je deze rijk gevulde tortellini met trots serveren.
4 porties van 305 gram 993 kcal per portie 60 minuten
ingrediënten en benodigdheden
Voor de vulling
1 flespompoen
2 takjes salie
1,5 eetlepel zout (16 gram)
snufje nootmuskaat
60 ml olijfolie
Voor het deeg
300 gram harde Italiaanse tarwebloem ’tipo 00′
3 eidooiers (1 dooier per 100 gram bloem)
1 dl water
2 theelepels olijfolie (10 ml)
Voor de saus
4 dl koksroom
peper en zout naar smaak
wat platte peterselie
90 gram zwarte truffeltapenade
koksmes, snijplank, deegroller, steker (cirkel 5 cm), 2 grote pannen, 1 sauspannetje, pureestamper
—————-
Bereidingswijze
Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes.
Doe de pompoen in een pan met de olijfolie, peper, zout, snufje nootmuskaat en fijngesneden salie.
Bak nu de pompoen afgedekt met een deksel langzaam gaar. Stamp de pompoen tot een puree. Dit is de vulling.
Voeg de ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed het tot een egaal deeg. Laat even rusten in de koelkast afgedekt met plasticfolie. Doe dan wat bloem op je werkblad en rol het deeg met de deegroller tot een plak van 1,5 mm dikte. Steek met de steker cirkels uit het deeg. Leg een lepel van de vulling in het midden en zorg dat je de randen niet raakt. Vouw dicht zodat je een halve cirkel hebt en druk de puntige uiteinden bij elkaar. Kook ze in circa 4 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout.
Kook ondertussen de room in met de tapenade en wat peper en zout tot het sausdikte heeft. Leg de tortellini op de borden en giet de room er overheen. Garneer met peterselie.
—————-
Tips
Als de randjes van de tortellini niet makkelijk op elkaar plakken heb je bij het uitrollen van het deeg waarschijnlijk wat te veel bloem gebruikt. Smeer dan 1 deegrand heel licht in met wat water, dan plakt het wel goed dicht.
—————-
Mix & match
Geroosterde groenten uit de oven (blz. 50)
Venkelsalade met olijf, rode ui en sinaasappel (blz. 78)
Bron kookboek Geheimen uit de boeddhistische keuken