Binnen drie maanden hebben alle boeddhistische monniken in Thailand een smart identiteitskaart waarmee de Thaise regering het hoge aantal ethische en juridische misstanden waarbij monniken betrokken zijn, kan terugdringen. Op dit moment zijn boeddhistische monniken met hun huidige identiteitskaart niet of nauwelijks te volgen.

In de afgelopen jaren zijn er meerdere gevallen van verduistering van overheidsgeld in tempels geconstateerd. De regering heeft nieuwe maatregel in overleg met drie leden van de Hoge Raad van Sangha’s genomen. De maatregel komt op een moment van steeds meer groeiende publieke verontwaardiging over misstanden in de sangha’s. waarbij abten en monniken betrokken zijn.

De drie leden van de Hoge Raad, Phra Prom Molee, Phra Prom Munee van Wat Ratchabophit Maha Simaram en abt Phra Prom Bundit van Wat Prayurawongsa hebben ingestemd met het voorstel maar willen overleggen met andere leden over de vraag wat er aan gegevens op die kaarten moet komen te staan.

De Thaise autoriteiten willen informatie over de situatie op het moment van de ordening van de monniken, aan welke tempels zij verbonden zijn, hun staat van dienst en of ze een strafblad hebben voor onder meer drugsmisbruik.

Bron BNN. Omslagfoto Pixabay.

Categorieën: Nieuws, Theravada
Tags: , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu