De FNV, de grootste vakorganisatie van Nederland organiseert op zaterdag 12 september in Amsterdam de demonstratie Red de Zorg. De bond zegt door te gaan met acties tegen de bezuinigingsdrift van dit kabinet tot alle bezuinigingsvoorstellen van tafel zijn.

Deze regering bezuinigt miljarden op de zorg. Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis. Ouderen krijgen in een verpleeghuis te weinig zorg en aandacht omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is en de regering bezuinigt op de verpleeghuizen.

FNV logoTerwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, psychische problemen of een handicap hebben, raken deze zorg kwijt. Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of hun inkomen.

De FNV roept de regering op om de afbraak van de zorg nu te stoppen.

Volkspetitie

FNV flyer A4_poster 12_sept_Damrak_AmsterdamOp 19 juni nam staatssecretaris van Rijn de Volkspetitie Red de Zorg in ontvangst. De volkspetitie is op 1 mei gestart en in 6 weken door meer dan 700.000 Nederlanders ondertekend. Met de Volkspetitie roepen de ondertekenaars de verantwoordelijk staatssecretaris op om nog voor Prinsjesdag in te grijpen en de bezuinigingen te stoppen. Er is veel steun van organisaties en prominenten. Omroep max, de Katholieke Bond voor Ouderen Brabant en het Landelijk Overlegorgaan Cliëntenraden, Arie Boomsma, Albert Verlinde en Humberto Tan.

Bron FNV.

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Zorg
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk