De Indiase minister-president Narendra Modi gelooft dat voor het bereiken van evenwicht het volgen van het pad van de Boeddha deze eeuw voor Azië van groot belang is. ‘We er in India trots op dat vanuit dit land Gautama Boeddha de wereld de grondbeginselen van het boeddhisme gaf. Het leven van de Boeddha illustreert de kracht van dienstbaarheid, mededogen en het belangrijkste, afzien. De Boeddha was ervan overtuigd dat materiële rijkdom niet het enige doel is,’ zei Modi vandaag.

De minister-president was aanwezig op de door Samvad Global Hindu Buddhist Initiative georganiseerde conferentie voor het vermijden van conflicten, milieubewustzijn en dialoog. Modi is voorstander van het voeren van dialogen die van vijanden vrienden kunnen maken. Het evenement werd ook bijgewoond door verschillende boeddhistische leiders en Sri Sri Ravi Shankar.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Economie, Politiek, Gezondheid, Boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Modi-‘Volgen pad Boeddha van groot belang voor Azië’

  1. Ujukarin schreef:

    Verdient naar locale maatstaven de boter-op-het-hoofd-prijs van de maand. Wiens regering en partij doen er nu juist hun uiterste best voor om India ‘zuiver’ te houden en de locale bevolking niet in de verleiding te brengen andere religies dan Hindoeïsme te practiseren? En stilzwijgend knokploegen tegen kerken, moskeeen en boeddhistische gebedsplaatsen voor (‘Ambedkar’) Indiërs te tolereren of zelfs aan te moedigen? Drie maal raden…

    Maar ja, een aantal relatief rijke Aziatische landen met boeddhistische invloeden, zoals Japan/Taiwan/Korea horen dit soort uitspraken en congressen graag…

    With folded palms,

  2. Henk Molenaar schreef:

    Laten we de werkwijze van de moslims in India vooral ook niet uitvlakken. Bijvoorbeeld hun voorliefde om pal naast elke belangrijke hindu of boeddhistische tempel een moskee te plaatsen met schreeuwerige luidsprekers.