Paus Franciscus heeft de leiders van boeddhistische, islamitische, hindoe, Joodse en andere christelijke geloofsgemeenschappen opgeroepen een gezamenlijke verklaring te ondertekenen waarin zij zich keren tegel elke vorm van moderne slavernij. Zo’n verklaring van religieuze leiders onderstreept dat moderne slavernij een misdaad tegen de menselijkheid is.  De paus deed de oproep afgelopen dinsdag in Rome. De intentie is om deze slavernij in 2020 een halt toe te hebben geroepen.

De verklaring komt tegen een achtergrond van een VN-rapport waaruit blijkt dat steeds meer kinderen slachtoffer worden van deze vorm van mensenhandel. Uit het verslag blijkt dat één op de drie slachtoffers een kind is, in veel gevallen een meisje. In sommige regio’s, zoals Afrika en het Midden-Oosten, zijn twee van de drie slachtoffers kinderen.

De paus noemde de fysieke, economische, seksuele en psychologisch exploitatie van mannen en vrouwen, jongens en meisjes, onmenselijk en vernederend, voordat hij zelf de verklaring ondertekende. ‘In de ogen van God is elk menselijk wezen, meisje, jongen, vrouw of man,  een vrij persoon, die in gelijkheid en broederschap het goede in de mens erkent.’

Bron BNN

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Paus tegen boeddhisten: keer je tegen moderne slavernij

  1. Jana schreef:

    … En Sr. Chan Khong leest, gezeten naast de paus, een mooie verklaring voor die Thich Nhat Hanh voor deze gelegenheid had geschreven:

    http://www.youtube.com/watch?v=s2VPAFFD1Ak&t=42m35s

    (begint na ca. 43 minuten)