De Chinese autoriteiten hebben zes Tibetaanse jongeren gearresteerd die in het zand en op het ijs van een bevroren rivier de tekst ‘Onafhankelijkheid voor Tibet’ hadden geschreven. Na hun arrestatie kregen de jongens te horen dat ambtenaren in hun dorp getuige waren geweest van hun activiteiten.

Waarnemers die tot het kader behoren, zijn gestationeerd in dorpen om de verrichtingen en gesprekken van dorpsbewoners gade te slaan en door te brieven.

Tibet kinderen levend in onderdrukking Free TibetDe jongste van het zestal, Sesom Dorjee, is vijftien, de oudste twintig jaar oud. Ze wonen in de provincie Sog, in centraal Tibet. Dichtbij Driru County, het toneel van hevige repressie in de afgelopen maanden. Kinderen zijn vaak het slachtoffer van repressieve beleid van China in Tibet. Op zoek naar volwassenen nemen veiligheidstroepen regelmatig kinderen mee uit woningen. Deze kinderen worden beschuldigd van het organiseren van demonstraties  en enkele staken zichzelf in brand uit protest tegen de Chinese overheersing van hun land.

Het is onbekend hoe het met de zes arrestanten gaat en waar ze verblijven.

Bron Free Tibet.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk