Uit Tibet komen berichten dat Chinese veiligheidstroepen hebben geschoten op een groep demonstranten die de vrijlating eisten van een mede-dorpsbewoner die vorige week door de Chinese autoriteiten is gearresteerd wegens het dragen van de nationale vlag van Tibet.

De Chinese politie gebruikte zondag in Biru, in de zogenoemde Tibetaanse autonome regio, ook traangas om de menigte uiteen te drijven. Tientallen mensen raakten gewond, zo meldt Radio Free Asia. De berichten zijn niet door andere bronnen bevestigd.

De mensenrechtenorganisatie International Campaign for Tibet (ICT) meldde eerder dat de controle door Chinese autoriteiten in dat gebied intensiever werd, nadat Tibetanen hadden geweigerd om ter gelegenheid van de herdenking van de nationale feestdag op 1 oktober  Chinese vlaggen uit te hangen. Zondag werd het onrustig door acties tegen de arrestatie van de dorpsbewoner Dorje Draktsel.

Volgens Chinese bronnen zijn vanaf eind juni tot eind augustus meer dan honderd Tibetanen vastgezet in de noordwestelijke islamitische regio van Xinjiang, voor de verspreiding van “religieus extremisme.”

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op ‘Chinese veiligheidstroepen schieten op protesterende Tibetanen’

  1. Christophe schreef:

    En ondertussen onze regeringen maar op de knietjes voor de boevenbende in China…

    Nu gaan ze Boeddhisten bij moslims plaatsen omdat ze hopen dat ze conflicten tussen beide kunnen creëren zodanig dat ze Boeddhisten in een kwaad daglicht gaan kunnen stellen.