Waar heb je eigenlijk recht op? Dat is de leidende vraag bij het Combeat Poverty debat op 14 juni. Goudse jongeren gaan tijdens dit debat in gesprek over mensenrechten en kinderrechten. Aanwezig zijn o.a. FNV Jong en het Kinderrechtencollectief.  Het debat vindt plaats op de Jan Verzwollestraat 2A en begint om 15:30 uur.

Rechten

In Nederland hebben we een hoop rechten. We zijn allemaal bekend met het recht op onderwijs, vrijheid van meningsuiting en kiesrecht. Maar hoe zit het met onze internationale mensenrechten? Wat houden deze rechten precies in, en worden ze wel nageleefd? Dat gaan de jongeren op 14 juni onderzoeken.

 Hangout; debatvorm op straat
Het debat in Gouda is onderdeel van een serie hangouts. Een hangout is een open debat op straat, dat voor iedereen toegankelijk is. Belangstellenden zijn vrij om toe te kijken of mee te doen. De hangout staat daardoor midden in de maatschappij.  Een hangout heeft als doel om samen tot nieuwe ideeën te komen en van elkaar te leren.

Combeat Poverty

De Goudse hangout wordt georganiseerd door jongerenorganisatie Combeat, campagnebureau EEN en maatschappelijke organisatie Participe Gouda. Dit jaar volgen er nog meer hangouts, onder andere in Uithoorn en Utrecht. Bij elke hangout staat er een ander maatschappelijk vraagstuk centraal.

Bron EEN

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk