Naar aanleiding van de recente ramp in Bangladesh, vindt vrijdag 31 mei in Uithoorn een jongerendebat plaats over eerlijke en duurzame kleding. Aanwezig bij het debat zijn sprekers van milieuorganisatie Greenpeace en o.a. kledingmerk LimiTee. Het event vindt van 15.30 uur – 18.00 uur plaats in het skatepark aan het eind van de Laan van Meerwijk/begin Polderweg. Het debat in Uithoorn wordt georganiseerd door jongerenorganisatie Combeat, campagnebureau EEN en Stichting Jongeren Uithoorn.

Bangladesh

Zoals onlangs pijnlijk duidelijk werd met de ramp in Bangladesh, verrichten veel textielwerkers hun werk onder gevaarlijke werkomstandigheden. Ook worden er bij de productie van kleding regelmatig schadelijke gifstoffen gebruikt. Deze stoffen worden geloosd in rivieren en meren. Hierdoor raakt het drinkwater (ook in Nederland) ernstig vervuild. Dit alles gebeurt onder toeziend oog van modegiganten. Tijdens het debat wordt besproken wat er precies gaande is in de kledingindustrie en hoe de impact op mens, dier en milieu verkleind kan worden.

Hangout

Het debat in Uithoorn is een ‘hangout’: een debatvorm op straat, waarbij jongeren, sprekers en buurtbewoners elkaar ontmoeten. Andere belangstellenden zijn vrij om mee te doen of toe te kijken. Hierdoor wordt de hangout een open debat dat voor iedereen toegankelijk is. Een hangout heeft als doel om samen tot nieuwe ideeën te komen en van elkaar te leren. In 2013 staan er in verschillende Nederlandse steden acht hangouts gepland, waarvan dit de vierde is.

Combeat Poverty

Combeat Poverty is een samenwerking tussen jongerenorganisatie Combeat en campagnebureau EEN. De jongeren die aan dit project meedoen, hebben diverse achtergronden en weerspiegelen de Nederlandse maatschappij. Doel van Combeat Poverty is om jongeren kritisch te laten nadenken over maatschappelijke vraagstukken en mondiaal burgerschap.

Bron EEN

 

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk