Terwijl de coronaviruspandemie in Japan voortduurt, bieden boeddhistische priesters hun allereerste diensten aan om online te bidden en deel te nemen aan rituelen. De priesters zeggen te hopen dat na het bekijken van video’s van herdenkingsdiensten en boeddhistische lessen mensen die zich eenzaam voelen meer op hun gemak zijn.

De Tsukiji Honguwanji tempel in de Japanse hoofdstad vraagt momenteel volgelingen om zich te onthouden van een bezoek aan de tempel, en heeft het accepteren van reserveringen voor sutra-zang zittingen stopgezet en zijn andere diensten opgeschort. Monniken zijn al in april begonnen met het streamen van een reeks video’s met teachings op het officiële YouTube-kanaal van de tempel. Zij vinden dat het essentieel is om nu, meer dan ooit, troostende berichten af te leveren. In de video’s spreken priesters over barmhartigheid en andere thema’s, en preken ze over de basisfilosofie en de manieren van het boeddhisme.

Een priester in de tempel van Kozenji in Tokio, sprak in een video over het belang van het tonen van mededogen aan anderen, waarbij hij egocentrisch gedrag aanhaalde, zoals de paniekaankopen van wc-papier nadat het coronavirus was uitgebroken.

De Tsukiji Honguwanji-tempel heeft nu een livestream video vanuit de centrale hal, zodat aanbidders tussen 6 uur ‘s ochtends en 16 uur ‘s middags naar de priesters kunnen kijken en luisteren  die sutra’s voordragen. In een live webcast bij de tempel, die de online herdenkingsdiensten tot eind juni zal houden, zong een priester een soetra voor nabestaanden om te rouwen om hun overleden familieleden. Door gebruik te maken van de Zoom videoconferentie app kunnen nabestaanden ook op afstand deelnemen aan de dienst zonder dat ze zich in de grote zaal hoeven te verzamelen.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Japans boeddhisme, Gezondheid, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Japanse zenpriesters roepen op tot kalmte:  Vecht niet om wc-papier

  1. Hendrik schreef:

    kleine correctie:
    Kozenji en Tsukiji Honguwanji-tempel in Tokio zijn geen Zen tempels maar tempels in de Jodo Shinshu traditie.