De Chinese autoriteiten in Kardze, in de Tibetaanse Autonome Regio, in de provincie Sichuan, heropenen toeristische plaatsen, waardoor de lokale Tibetanen zich zorgen maken over een tweede golf van COVID-19 die de regio binnenkomt te midden van de aanhoudende pandemie. Zo melden bronnen aan Radio Free Asia (RFA).

Plaatsen zoals het Chaksam Kha-klooster in Kardze zijn volgens een Chinese reisorganisatie op vrijdag heropend, met een bovengrens van 4.000 bezoekers per dag. Het reisbureau kondigde die dag aan dat medische professionals die in de voorste gelederen van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus stonden, gratis toegang zouden krijgen tot de sites.

Bronnen in het gebied vertelden RFA dat het heropenen van de sites een inspanning is van de Chinese regering om een terugkeer naar de normale gang van zaken in te voeren en inkomsten te genereren in een tijd waarin de Chinese economie geconfronteerd wordt met een mogelijke recessie omdat het virus zich blijft verspreiden. De regering beweert dat een bezoek aan de toeristische gebieden nu veilig is.

Een Tibetaan die in Dartsedo woont, vertelde RFA dat de lokale bewoners nog steeds alle voorzorgsmaatregelen nemen als ze zich buiten hun huizen wagen. ‘Maar nu ze de toeristische plaatsen in Kardze heropenen, komen er elke dag honderden [Han] Chinese bezoekers in ons gebied. Het is erg verontrustend omdat slechts één van die toeristen hier weer kan beginnen met de verspreiding van het coronavirus.’ De bron zei dat de beslissing werd genomen om de Chinese toeristenindustrie te helpen, niet de Tibetaanse bevolking. Er zijn volgens International Campaign for Tiber geen cijfers vrijgegeven over het aantal doden in de Tibetaanse gebieden in China.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Zorg, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk