Japan heeft bij monde van de Japanse onderminister van Buitenlandse Zaken Kanasugi Kenji technische bijstand van zijn het land aangeboden voor het behoud, de restauratie en de bescherming van oude boeddhistische sites in Pakistan. Hij deed dat aanbod vorige week tijdens zijn bezoek aan het Taxila-museum en de oude boeddhistische erfgoedsites van Taxila.

De minister zei dat Pakistan en Japan eeuwenoude culturele betrekkingen onderhouden, vanaf dat het boeddhisme in Japan opbloeide vanuit het land waar nu Pakistan is gevestigd. De beroemde kunstvorm Gandhara kwam eigenlijk in Pakistan voor alvorens in Japan te komen waar het door lokale kunstenaars is omhelsd.

De Japanse overheid heeft via Japan International Cooperation Agency (JICA) en andere programma’s verschillende projecten op het gebied van cultuur, met name boeddhistische, met succes afgerond. Kenji bewonderde tijdens zijn bezoek het rijke culturele erfgoed van de oude Gandhara-beschaving in Taxila, dat een trekpleister is voor toeristen.

De Japanse minister zei dat zijn regering materiaal met een waarde van miljoenen roepies had verstrekt voor archeologisch onderzoek, waarbij de faciliteiten die nodig zijn voor het behoud van het cultureel erfgoed in Pakistan werden gehandhaafd en verbeterd. Hij zei dat Japan Pakistan zou blijven steunen voor de bescherming van het cultureel erfgoed met inbegrip van het Taxilamuseum, de archeologische en boeddhistische erfgoedplaatsen.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Politiek, Boeddhisme, Onderwijs, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk