Boeddhistische monniken hebben gisteren in de provincie Kampong Speu, Cambodja, een religieuze ceremonie langs de hoofdwegen gehouden om het bewustzijn van autobestuurders te vergroten, boze geesten te weren en respect te tonen voor degenen die vorig jaar bij verkeersongevallen het leven lieten. Het Nationale Comité van Verkeersveiligheid meldde vorige week dat vorig jaar bij 4.121 verkeersongevallen in Cambodja 1.981 om het leven kwamen. Een verhoging van 26 en 12 percent vergeleken met de cijfers van 2018.

De provinciale gouverneur leidde de religieuze ceremonie met boeddhistische monniken op de nationale wegen 4, 51, 41, 44 en andere hoofdwegen waar de meeste ongelukken gebeurden. “We nodigden monniken uit om te bidden en de slachtoffers te zegenen, zodat ze naar de hemel kunnen gaan. Dit maakt deel uit van ons religieuze geloof, maar het betekent niet dat we moeten stoppen met het respecteren van de verkeerswetten,” vindt de gouverneur.

Hij vindt dat er meer mindfull moet worden gereden, de Cambodjanen bewust te maken van het feit dat de verkeerswetten moeten worden geëerbiedigd, rustig en oplettend moeten zijn en respectvol moeten zijn tegenover elkaar. Daarnaast worden ambtenaren opgeleid om tot een betere regelgeving te komen op het gebied van de verkeersveiligheid.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Politiek, Gezondheid, Opmerkelijk, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Boeddhistische ceremonie om toenemend aantal auto-ongelukken te voorkomen

  1. Zeshin schreef:

    Ik denk dat een betere infrastructuur, verkeersregels, borden, handhaving, enz. beter werkt dan bidden