De Pakistaanse regering heeft de Jogye-orde binnen het Koreaans boeddhisme, de grootste boeddhistische orde van Zuid-Korea, toestemming verleend om een boeddhistische tempel te stichten in een van de oude boeddhistische erfgoed gebieden van Pakistan.

Pakistan is het thuisland van ven. Maranananta -Malananda, vierde eeuw na Chr.-  die ongeveer 1.600 jaar geleden het boeddhisme naar Korea bracht. Malananda was een boeddhistische monnik uit Gandhara, een oud gebied in het noordwesten van het Indiase subcontinent, in wat nu noordwest Pakistan en noordoost Afghanistan is. Hij was een van de eersten die het boeddhisme naar het Koreaanse schiereiland bracht.

Tijdens een toer door Pakistan bezocht een 60-leden tellende Zuid-Koreaanse boeddhistische delegatie een aantal historische boeddhistische nederzettingen en het Lahore Museum, waar een indrukwekkende collectie Grieks-Boeddhistische sculpturen en Mughal- en Pahari-schilderijen te zien is.

De Jogye Orde is een school van het Seon (zen) boeddhisme dat zijn wortels heeft- 1200 jaar terug, naar het verenigde Silla (ook bekend als de latere Silla) koninkrijk (668-935). De Jogye school als een aparte entiteit ontstond aan het eind van de 11e eeuw toen de monnik Bojo Jinul, die als de stichter van de school werd genoemd, de praktijken van Seon probeerde te combineren met de theologische onderbouwing van de in de sutra-gebaseerde boeddhistische scholen, waaronder het Koreaanse Zuivere Land Boeddhisme. De orde vertegenwoordigt nu het grootste deel van de Zuid-Koreaanse boeddhistische bevolking en beheert ongeveer 1.900 actieve tempels en meer dan 13.000 kloosters en zeven miljoen lekenvolgelingen in het hele land.

Volgens de gegevens van de volkstelling uit 2015 heeft de meerderheid van de Zuid-Koreaanse bevolking – 56,1 procent, geen religieuze overtuiging. Christenen vormen met 27,6 procent het grootste religieuze segment van de bevolking, terwijl boeddhisten goed zijn voor 15,5 procent. In Pakistan, wordt het aantal boeddhisten geschat op zo’n 1.500, op een bevolking van zowat 212 miljoen mensen.

Bron BNN.

 

 

Categorieën: Nieuws, Koreaans boeddhisme
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk