Wierook en fruit zijn uit de mode in het Thaise boeddhistische offerandecircuit. Steeds meer Thai offeren in boeddhistische tempels in Thailand zogenoemde bubble tea. Bubble tea is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapioca balletjes. Tapioca balletjes worden gemaakt van cassave, hebben weinig smaak en zijn een beetje taai, net als gummibeertjes.

In de tempels wordt de thee in talloze variëteiten als offerande aangeboden: Kaasthee, Taiwanese melkthee, Hokkaido verse melk, taro-melkthee, fruitthee en zelfs een klassieke Starbucks-beker, worden op een rij gezet op een tafel voor het beeld van een boeddhistische godheid.

Bubble tea wordt normaal gesproken geserveerd in een glas of plastic meeneembeker en drink je met een rietje, zo komen ook de balletjes naar boven. Het ‘bubbelige’ aan het drankje zijn de balletjes, en doordat het flink wordt geschud ontstaat er een flinke schuimkraag van kleine luchtbelletjes.

Niet alleen in Thailand is het drankje een hit, in de rest van Azië wordt het al een aantal jaar gedronken alsof het water is en in China worden de balletjes ‘Boba’ genoemd, wat borsten betekent.

Bij tempels in Thailand is het een algemene gewoonte om een offer te brengen om gebeden te laten vervullen. Een meisje offerde vijf bekers bubble tea aan de boeddhistisch godheid Ganesha om in aanmerking te komen voor een nieuwe baan. Gewoonlijk houden toegewijden zich aan Nam Daeng als offerande, een felrode frisdrank, maar de Thai vermoeden waarschijnlijk dat de boeddhistische goden ook wel genieten van bubble tea. Die zijn de Nam Daeng wel een beetje zat.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Gezondheid, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu