Na het meer dan acht jaar voeren van procedures om hun tempel terug te krijgen kwam er deze week een eind aan dat gevecht nu de nonnen van de tempel Biyun Chan in Ershuei, Taiwan, de eigendom van hun tempel terug hebben gekregen. In 2011 werd het beheer en eigendom van de tempel verworven door Wei Ming-jen, een vroegere militair. Hij zette de boeddhistische nonnen op straat en besloot het gebouw tot een communistische plaats van verering te maken.

De bijna 100 jaar oude tempel diende als een plaats van aanbidding voor lokale boeddhisten. De tempel huurde Wei in om een uitbreiding te begeleiden, maar verloor het gebouw later aan hem als gevolg van een geschil over de eigendomsrechten. Wei schopte de nonnen die in de tempel woonden eruit, en verving boeddhistische beelden door beelden van Mao Zedong en andere Chinese communistische partijiconen.

Ambtenaren hielden deze week toezicht op de ingebruikname van de tempel door de boeddhistische nonnen, waarvan er enkele al decennia in het gebouw wonen. Het provinciebestuur gaf in september vorig jaar de opdracht om illegale toevoegingen op het terrein te vernietigen. De zus van de aannemer, die de rechten op de grond en gebouw had, slaagde er niet in om een schadebedrag van $ 156.101 te betalen, zodat de de overheid het bezit in april verkreeg. Zodat de nonnen er weer kunnen wonen en werken. Wanneer de boeddhistische beelden terug worden gezet is onbekend, er is veel renovatie nodig.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhistisch leven, Boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk