Het Britse architectenbureau Le Page Architects, dat zich onder meer richt op het behoud van duizenden historische gebouwen en kerken in het Verenigd Koninkrijk, heeft plannen ontwikkeld om het 19de-eeuws fort Austin in Plymouth, Engeland, om te vormen tot een centrum voor de lokale Thaise boeddhistische gemeenschap. Het fort wordt momenteel door de jeugd gebruikt als verzamelplaats en drugscentrum.

De uitvoering van de plannen bestaan momenteel nog alleen maar op de tekentafel maar er wordt nagedacht om van de momenteel in verval geraakte historische plek een boeddhistische tempel te maken. Vorige week dienden de architecten in opdracht van het Thaise Britse Boeddhistische Trust en de Thaise Boeddhistische gemeenschap van Plymouth, bij de gemeenteraad van Plymouth een voorstel in om in het fort een traditionele Thaise tempel te maken.

De tempel zou onderdak bieden aan ten minste vijf monniken, een zangzaal, een vergader- en onderwijsruimte en een kantoor. Op het terrein zouden religieuze feesten en evenementen kunnen plaatsvinden, maar ook tuinen kunnen worden aangelegd om groenten en fruit te verbouwen. De Thaise gemeenschap in Plymouth groeit uit haar jasje, het huidige gehuurde gebouw is niet groot genoeg om monniken en volgelingen in onder te brengen. Het ligt in een woonwijk zonder eigen parkeergelegenheid.

Het fort dateert uit 1859 om Plymouth te verdedigen tegen de vijand. Het ministerie van Defensie gaf het in 1958 aan de stad en in april 2017 werd het volledig ontruimd. Als de boeddhisten het fort betrekken zal het uiterlijk van het verdedigingswerk niet veranderen. In de nieuwe tempel en op het terrein rond het fort is plaats voor grote jaarlijkse evenementen, zoals Songkran (Thais Nieuwjaar) en Vesak, een offerceremonie.

Le Page Architects is een door Amanda Le Page, Simon Crosbie en Damon Pearce opgerichte praktijk die door de eigenaar wordt geleid. Het team van de oprichters en hun medewerkers werkten voorheen allemaal samen in de architectuurafdeling South West van Gilmore Hankey Kirke, (GHK) waarmee Amanda Le Page in 1987 was begonnen. Onder Amanda’s management heeft het bureau een sterke reputatie opgebouwd bij klanten die onder andere Engels erfgoed, Sutton Harbour Group, het ministerie van Defensie en de National Trust als opdrachtgevers hadden en was vooral bekend om de restauratiewerkzaamheden aan de Grade 1 Listed Royal William Yard in Plymouth.

Bron Le Page/gemeente Plymouth.

Categorieën: Nieuws, Opmerkelijk, Boeddhisme, Theravada, Onderwijs
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk