Tijdens de Klimaatmars in Amsterdam gisteren, die toevallig samenviel met de Europese 10 maart solidariteitsmars voor Tibet in Brussel, trok de delegatie van International Campaign for Tibet ICT volgens deze organisatie veel aandacht en sympathie voor de alarmerende staat van het klimaat in Tibet.

Foto’s ICT.

Als een van de 50 deelnemende organisaties en 40.000 demonstranten, liep ICT samen met Tibetanen en supporters mee door de straten van Amsterdam om het publiek over het volgens ICT desastreuze Chinese milieubeleid in Tibet te informeren. Mensen reageerden verbaasd over het feit dat het Tibetaanse plateau, ook wel de Derde Pool genoemd, sneller opwarmt dan welk ander ecosysteem op aarde ook, met letterlijk desastreuze gevolgen voor niet alleen Tibetanen, maar miljarden mensen in Azië. Tibetaanse milieuactivisten die protesteren tegen dit beleid, worden gemarteld en krijgen lange gevangenisstraffen van de Chinese autoriteiten.

Lees hier meer over de situatie van het klimaat in Tibet: https://savetibet.nl/publicaties-beeld/kernthemas/de-derde-pool-van-de-wereld-tibet-en-klimaatverandering/

Bron ICT.

Categorieën: Natuur, Nieuws, Gezondheid, Boeddhisme, Milieu
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk