Vorige week heeft een commissie van de Verenigde Naties in Genève de staat van dienst van China op het gebied van rassendiscriminatie geëvalueerd. De leden van het Committee on the Elimination of Racial Discrimination (CERD) hadden veel te zeggen over China’s staat van dienst op het gebied van de mensenrechten, waaronder het discriminerende beleid in Tibet. De evaluatie van China door de commissie was echter ook vol controverse en vreemde gebeurtenissen. En Free Tibet stond in het middelpunt.

Voordat de sessie zelfs maar begon, probeerde de Chinese regering de bewijzen van Free Tibet en Tibet Watch te ontkrachten. Vervolgens probeerde de Chinese delegatie tijdens de zitting de vragen van de commissie te ontwijken, ontwijkende antwoorden te geven en haar leden te begraven onder een hoop irrelevante feiten en cijfers. Toen de zitting ten einde liep, probeerde de delegatie de deskundigheid van een aantal commissieleden in twijfel te trekken en riep zij nogmaals op tot censuur tegen organisaties als Free Tibet.

Free Tibet deed al eerder verslag van China’s pogingen om zich te onttrekken aan de controle van de Verenigde Naties, maar dit was op een ander niveau, meent de organisatie.

Bron Free Tibet.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu