Meer dan duizend Tibetanen afkomstig uit Europa demonstreerden gisteren bij het gebouw van de Verenigde Naties in Genève, Zwitserland, tegen de Chinese bezetting van hun land. Ze dringen er bij de VN op aan een commissie naar Tibet te sturen om de mensenrechten situatie in dat land te controleren. Vertegenwoordigers van een half dozijn Europese landen sloten zich bij de demonstranten aan.

Volgens de demonstrerende Tibetanen is er in Tibet geen religieuze en andere vrijheid. Op 10 maart wordt wereldwijd door de Tibetanen de neergeslagen volksopstand in maart 1959 herdacht. De demonstranten eisen volledige autonomie voor Tibet.

Thomas Buchli, president van de Zwitserse Tibetaanse Friendship Association, zei tegen het persagentschap ANI dat de Verenigde Naties een onderzoekcommissie naar Tibet moet sturen om de mensenrechtensituatie in kaart te brengen. China heeft volgens hem al ingestemd met zo’n verzoek.

Thubten Wangchen, Europees directeur van het Tibetaans parlement in ballingschap in Europa zegt dat de VN onder economische druk van China staat. ‘Wij dringen er bij de Verenigde Naties op aan de waarheid te vertellen aan de wereld dat Tibet brandt, het sterft.’

Bron ANI. Foto ICT.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu