Facebook heeft een groep van Birmese boeddhistische monniken die berucht zijn vanwege hun haatzaaiende teksten tegen Rohingya moslims, de toegang tot Facebook verboden. VN-onderzoekers stellen dat Facebook in Birma (Myanmar) is verworden tot een ‘beest’ dat op zijn site ongebreideld haatzaaiende teksten en oproepen tot geweld plaatst. Onder andere de boeddhistische nationale boeddhistische beweging Ma Ba Tha en de extremistische monnik Wirathu worden geweerd op het platform.

Zo’n 700.000 Rohingya zijn sinds augustus vorig jaar – na jaren van steeds gewelddadiger en boosaardiger optreden tegen deze minderheid, waarvan een groot deel zich op Facebook afspeelde – op de vlucht geslagen voor een gewelddadig optreden van het leger en boeddhistische bendes en zochten hun heil in Bangladesh. Birma heeft toegezegd te werken aan hun repatriëring maar die verloopt traag omdat de veiligheid van de Rohingya niet gegarandeerd kan worden in Birma.

Activisten verwijten Facebook te laat te reageren op kwaadaardige berichten, zoals de oproep om een moslimjournalist te vermoorden. Het platform heeft zich de kritiek aangetrokken.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Geluk, Media
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk