De mogelijke misdaden van genocide en etnische zuiveringen door het leger van Birma (Myanmar) tegen de moslimminderheid Rohingya in dat land zou een religieus conflict in de Zuid-Aziatische regio als gevolg kunnen hebben. Daar waarschuwt de mensenrechtenraad binnen de Verenigde Naties voor.

Birma heeft volgens de raad een zeer ernstige crisis op het gebied van de mensenrechten veroorzaakt. In Bangladesh verblijven meer dan zeshonderdduizend Rohingya die Birma zijn ontvlucht om te ontsnappen aan het geweld van het Birmese leger en boeddhistische bendes die het voorzien hebben op leven en goed van de Rohingya.

De Bangladese premier zei eerder dat de bossen en de natuurlijke omgeving van het land ernstig zijn getroffen door de grote toestroom van de vluchtelingen. Birma en Bangladesh hebben een akkoord ondertekend over de (gedwongen) terugkeer van de Rohingya naar Birma. In januari zouden de eerste vluchtelingen terugkeren, maar dat besluit is opgeschort vanwege de onveilige situatie in Birma.

Bron VN/BNN/foto AZG.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Gezondheid, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk