De naar Duitsland gevluchte hooggeplaatste Thaise monnik Phra Prommethi, die in Thailand verdacht wordt van verduistering van staatssubsidies aan een tempelfonds, heeft in Duitsland asiel aangevraagd. De Thaise autoriteiten hadden verwacht dat de assistent abt van de Wat Samphanthawong binnen drie dagen aan Thailand zou worden uitgeleverd, maar de behandeling van het asielverzoek kan maanden duren.

Een Thais team van politie en openbare aanklagers is in Duitsland om ervoor te zorgen dat de hooggeplaatste monnik naar Thailand wordt teruggestuurd.

De autoriteiten in Thailand zijn bezig schoon schip te maken binnen de Thaise boeddhistische clerus. Er zijn al 7 leiders van tempels gearresteerd op verdenking van fraude. De Thaise premier Prayut Chan-o-cha heeft er bij de media op aangedrongen om hun berichten over Phra Prommethi niet te presenteren op een manier dat de monnik wordt gezien als dat hij een slachtoffer is van een politiek gemotiveerde actie van de autoriteiten. Dat zou zijn veroordeling bemoeilijken.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Van fraude verdachte Thaise boeddhistische abt vraagt in Duitsland asiel aan

  1. Lp Sander Khemadhammo schreef:

    Voor meer informatie (deze link is verwijderd)

Menu