De politie in het overwegend boeddhistische Laos heeft een man in de provincie Savannakhet gearresteerd vanwege zijn christelijke geloofsovertuiging. Hij is geslagen en wordt vastgehouden, melden bronnen aan Radio Free Asia (RFA). De politie zegt dat de man gearresteerd is voor illegale houtkap in een beschermd bos. Maar andere houthakkers in zijn groep, boeddhisten, zijn niet gearresteerd.

Een van de bronnen zei dat volgens de verdachte, terwijl hij in de gevangenis zat, de politie probeerde hem te dwingen om zijn geloof op te geven, toen de man weigerde zou de politie hem verder mishandeld hebben. Een plaatselijke vertegenwoordiger van de christelijke gemeenschap in Laos, die anoniem wil blijven, zegt dat de arrestatie voor illegale houtkap een excuus is omdat een arrestatie voor zijn geloofsovertuiging de woede van internationale organisaties voor religieuze vrijheid zou aanwakkeren. Dat gebeurde al eerder nadat Amerikaanse burgers 10 dagen lang werden vastgehouden op verdenking van het verspreiden van bijbels en christelijk materiaal zonder toestemming van de overheid, voordat ze werden gedeporteerd naar het naburige Thailand.

Laos heeft de vrijheid van godsdienst vastgelegd in de grondwet. De autoriteiten noemen het christendom in een traditioneel boeddhistisch land een buitenlandse religie en zeggen dat christenen uit hun dorpen moeten verhuizen. Al eerder zijn christenen gearresteerd vanwege hun geloof. In een rapport van de VN wordt gesteld dat christenen alleen in hun dorpen mogen blijven wonen als ze hun geloof afzweren.

Bron RFA.

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Theravada
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op ‘Christenen in boeddhistisch Laos niet veilig’

  1. Ruud van Bokhoven schreef:

    Wat zijn er dan toch nog veel boeddhisten die geen
    boeddhisten zijn omdat zij zich niet prevaleren met het boeddhist zijn zoals boeddha voor ogen had. Zelf noem ik mij levend als een boeddhist geen boeddhist, maar kan mij beter boeddhist noemen.